murariu.info

Home > Articole > Varia > Tralala

Tralala

Thursday 15 June 2006, by Valentin Murariu

E cald afară. Dar cald, nene, cel puţin pentru colţul ăsta de lume dintre Jura şi Alpi, unde 30 de grade Celsius aduc o atmosferă de plumb. Acum două săptămâni doar, era frig şi vânt şi ploaie, dar acum e gata ! căldura e rege: dormim cu geamurile deschise, bem multă apă (sau Coca, pentru unii dintre noi) şi mâncăm feluri de mâncare pe bază de legume.

Ieri am ieşit cu toţii până la Ikea ca să ne luăm o piesă de mobilier. Până la urmă nu am încăput cu toţii în maşină, aşadar Corina s-a suit la volan iar eu şi copiii am luat trenul de la Allaman la Nyon. Când am ajuns acasă cu copiii, Corina abia sosise de câteva minute, ceea ce e de mirare, căci cu trenul, în mod natural, pierzi mai mult timp decât cu maşina. Dar, povestea Corinei era cu tâlc:

Cu puţin înainte de intrarea în Prangins [1] o maşină a frânat brusc, adică de la 80 km/h la 0 km/h. Maşinile din spate, între care şi cea a Corinei, au frânat şi ele la fel de brusc [2] ca să poată să evite coliziunea. Peste câteva momente, din maşina care a frânat brusc a ieşit o cucoană care, cu o privire ca de mort, a început să meargă pe banda albă din mijlocul şoselei, aşa, ca un fel de roboţel care nu ştie ce mai face. Au fost oameni care au sunat imediat la poliţie şi la ambulanţă. Corina a fost foarte impresionată de întâmplare.


[1satul dinaintea Nyon-ului când vii dinspre Lausanne

[2Corina chiar a menţionat că maşina plină de cutii de mobilă frânează cu totul altfel decât cănd e plină de copii