A început şcoala

, by  Valentin Murariu

După o mică vacanţă de două săptămâni, a re-început şcoala. Când am cumparat duminică florile pentru Elena, Ioana a dorit în mod special să îi ia un trandafir învăţătoarei ei Ane [1]. Ane a primit trandafirul cu vizibilă emoţie.

Radu, de asemenea, s-a bucurat să se întoarcă la grădiniţă, unde îi aştepta pe copii o noua serie de jucării [2]. Radu a găsit repede-repede un monstru în grămadă şi s-a jucat toată dimineaţă cu el. Când a fost Corina să îl ia înapoi acasă la prânz, Radu a fost extrem de întristat că nu a putut să ia, de manieră definitivă şi irevocabilă, jucăria acasă la el. S-a mulţumit însă cu un pupicel pe obraz de la Corina.

Aceste ştiri au fost transcrise pe blog în urma unei conversaţii cu corespondenta noastră de pe frontul de vest, Corina Murariu.

[1în ciuda faptului că pe aici nu este deloc în obicieul oamenilor să ducă ceva la învăţători, indiferent de nivelul lor

[2copiii lui Isabelle, cea care ţine grădiniţa, au hotărât că sunt suficienţi de mari şi s-au despărţit de o parte din jucăriile lor