Căldură mare

, by  Valentin Murariu

Iată un week-end excepţional de cald. După o lună august friguroasă si cu ploi, iată trei zile calde si fără nori: vineri, sămbătă şi duminică.

Sāmbătă Corina a fost la curs. Eu cu Jeni şi copiii ne-am īntālnit cu familia Nicole şi am participat la ziua porţilor deschise a cluburilor de sport de la Nyon. Cum a īnceput şcolala, cluburile de sport organizează o astfel de zi īn aşa fel ca copiii să īşi poată face cu uşurinţă o alegere īn materie de sport. Ioana a īncercat mai multe discipline, cu certitudine i-a plăcut şă facă escaladă; Lui Radu i-a plăcut ski-ul. Seara copii au rămas cu Jeni īn timp ce eu cu Corina am mers să vedem un film: The Sentinel (2006).

Duminică am ieşit la picnic la marginea lacului. Am stat cinci ore şi ne-am copt la soarele dulce şi cald, iar copiii s-au bălăcit cāt au putut. Radu a descoperit chiar şi un rac, viu, eşuat pe nisipul plajei. La īntoarcerea acasă, am făcut o scurtă plimbare cu bicicleta īmpreună cu Ioana - ocazie cu care am găsit un corcoduş care gemea de fructe şi pe care l-am ’ajutat’ să suporte mai bine greutăţile vieţii (la propriu, chiar) - fructele au aterizat īntr-un compot preparat de Jeni.