Excursie Saint-Cergue Nyon

, by  Valentin Murariu

Ultimele 4 zile, adică joi, vineri, sāmbăta şi duminică au fost zile de vară [1]. Īn valea noastră, 28 de grade sunt teribil de fierbinţi: Jeni Belu vă poate confirma că se poate face o insolaţie pe cinste la acest soare.

Ieri am ieşit cu copii mari la munte. Excursia a fost aşa: plecare cu trenuleţul la St-Cergue, şi după aia o coborāre de aproape 3 ore (10 km) pānă īn vale la Nyon. Excursia a fost minunată, am facut chiar şi un picnic īntr-o văioagă īn care mişuna ceva pe sub frunzele uscate spre deliciul uşor speriat al copiilor.

La īntoarcere la Nyon, eu voiam să mă īntind pe jos şi să dorm. Copiii Radu şi Ioana nu au fost de aceeaşi părere şi s-au jucat īnca vreo şase ore pānă la ora de nani de seara. Ca concluzie, i-am propus Corinei ca următoarea excursie să se petreacă astfel: trenul pānă St-Cergue, coborāre, iaraşi trenul pānă la St-Cergue, iarăşi coborāre. Poate īn acest fel copii ar putea obosi. Oricum, nu mă aşteptam de la un prichindel ca Radu să poată să meargă atāta timp. Cu Ioana nu mi-era teamă, doar am mers de atātea ori cu bicicleta departe de casă.

[1azi plouă, dar tot cald este