Masă festivă cu ocazia toamnei

, by  Valentin Murariu

Sâmbătă seara am făcut o mică petrecere la noi acasă:
- Corina cu Valentin şi cei trei copii Murariu
- Elena cu Willi şi cei doi copii Nicole
- Marina cu Antoine şi cei trei copii (unu este înca la ’copt’) Zutter
- Helle cu soţul şi cei doi copii

Meniul a fost simplu: raclette. Adică, un fel de a spune că a fost raclette, pentru că elveţienii de la masă au ţinut să ne semnaleze că ce facem noi acolo nu are nimic de-a face cu o raclette, dar până la urmă toată lumea a mâncat cât se poate de fericită brânză elveţiană fiartă în stil românesc, asezonată cu castraveţi muraţi în oţet, porumbi muraţi în oţet, capere, cartofi fierţi în coajă, roşii mici şi rotunde, salată de sfeclă, salată de varză frecată cu sare, usturoi. Masa s-a încheiat cu plăcintă de dovleac şi gutui coapte la cuptor presărate cu nuci şi miere.

La masă s-a discutat despre istorie şi despre ceasuri. Valentin şi-a scos colecţia de cataloage şi doamnele au suspinat pe marginea paginilor de la Jaeger Le Coultre şi alte minunăţii.

Copiii au fost pictaţi pe faţă cu păianjeni, lilieci sau găuri prin care curge sângele, şi au plecat prin cartier să adune bomboane împreună cu gaşca de copii mici din cartierul Vignes. După aceea s-au jucat foarte frumos în casă. Au văzut şi un film, Madagascar.