Prima pagină > Ştiri > Masă festivă cu ocazia toamnei

Masă festivă cu ocazia toamnei

Duminică 30 octombrie 2005, de Valentin Murariu

Sambătă seara am făcut o mică petrecere la noi acasă:
 Corina cu Valentin şi cei trei copii Murariu
 Elena cu Willi şi cei doi copii Nicole
 Marina cu Antoine şi cei trei copii (unu este inca la ’copt’) Zutter
 Helle cu soţul şi cei doi copii

Meniul a fost simplu: raclette. Adică, un fel de a spune că a fost raclette, pentru că elveţienii de la masă au ţinut să ne semnaleze că ce facem noi acolo nu are nimic de-a face cu o raclette, dar pană la urmă toată lumea a mancat cat se poate de fericită branză elveţiană fiartă in stil romanesc, asezonată cu castraveţi muraţi in oţet, porumbi muraţi in oţet, capere, cartofi fierţi in coajă, roşii mici şi rotunde, salată de sfeclă, salată de varză frecată cu sare, usturoi. Masa s-a incheiat cu plăcintă de dovleac şi gutui coapte la cuptor presărate cu nuci şi miere.

La masă s-a discutat despre istorie şi despre ceasuri. Valentin şi-a scos colecţia de cataloage şi doamnele au suspinat pe marginea paginilor de la Jaeger Le Coultre şi alte minunăţii.

Copiii au fost pictaţi pe faţă cu păianjeni, lilieci sau găuri prin care curge sangele, şi au plecat prin cartier să adune bomboane impreună cu gaşca de copii mici din cartierul Vignes. După aceea s-au jucat foarte frumos in casă. Au văzut şi un film, Madagascar.