Plimbări

, by  Valentin Murariu

Miercuri, joi şi vineri a fost vacanţă cu ocazia Înălţării. Aşadar, o binevenită pauză pentru toată lumea care merge la şcoală...

Vineri, Corina, copiii Murariu şi copiii Nicole au fost toată ziua la Geneva şi au re-vizitat interesantul Muséum d’histoire naturelle
de la Ville de Genčve
.

Sâmbătă Corina a evadat singurică la Geneva, unde a văzut expoziţia Le Corbusier ou la Synthčse des arts propusă de Musée Rath. După aceea s-a delectat câteva ore la imensa librarie Payot înainte să vină să ne recupereze pe mine şi copii de la sala de meditaţie Sahaja de la Geneve.

Duminică am făcut o excursie cu trenuleţul şi după aceea cu piciorul între Saint-Cergue şi La Givrine, excursie terminată cu un pic înainte să se spargă norii plini de apă asupra munţilor. Ce noroc ! Am făcut un picnic la marginea unui drum forestier, am făcut conversaţie plăcută, copiii s-au jucat cu flori şî gâze, ce mai ! un regal ! Întorşi acasă frânţi de oboseală, am avut plăcuta surpriză a unei vizite spontane a lui D. şi S., veniţi să ne aducă nişte vase de Jena uitate la ei acasă la Crăciun :-) Am mâncat îngheţată şi am băut cola, şi am vorbit despre expoziţia lui Le Corbusier, pe care cei doi vizitatori tocmai o văzuseră şi ei.

Azi e luni, au anunţat la meteo o săptămână friguroasă, cu 12 grade la prânz şi zăpadă de la 1000 de metri în sus. O vară destul de răcoroasă, dacă vară s-o numi. Mă întreb uneori cu o fi iarna în Noua Zeelandă, poate o fi un pic mai cald decât vara pe aici ?