Week-end de septembrie

, by  Valentin Murariu

Să o luăm cronologic:

Vineri seara

Nimic special.

Sâmbătă

- Ioanei îi cade un dinte de lapte dimineaţă.
- Plimbare în oraş cu copiii în timp ce Corina încerca să găsească un coafor care să o primească - fără succes, pare-se că coaforurile sunt la fel de pline la Brăila, Bucureşti sau Nyon în orice zi a săptămânii şi trebuie să îţi faci programare.
- Ioana, Radu şi Corina merg la teatrul din Mezieres la o reprezentaţie specială a "Flautului Fermecat", special făcută pentru copii [1].
- la întoarcere de la teatru le facem o ’surpriză’ familiei Ursan şi îi invităm la o plimbare la Lausanne la marginea lacului. Sorin ne va face cinste cu o îngheţată la terasa Mövenpick pentru a ’uda’ noua maşina a cuplului Ursan-Capşa.
- la plecarea spre casă la ora 21:30, Radu, un biet copil crescut la ţară [2], nu reuşeşte să evite un băieţel de vreo 10 ani care făcea curse de trotinetă cu un prieten şi sfârşeşte tamponat. Corina se înfurie ca o leoaică şi îl întreabă pe vinovat dacă e în toate minţile (evident că nu, era deja c...t pe el de frică).

Duminică

- ne întoarcem la Lausanne, atraşi de reclamele pentru o cursă de maşini din placaj promovată de RedBull. Ne întâlnim din nou cu Sorin şi Diana, care ne invită la masă. Această masă a fost spre deplina satisfacţie a participanţilor adulţi, care au fost hrăniţi bine, dar bine de tot!, de către Diana.
- Pleacare la ora 18 spre Nyon. Găsim o benzinărie care vinde (încă) motorină ieftină şi facem plinul - i-am mai păcălit două săptămâni pe distribuitorii de petrol.
- Ajungem acasă unde vedem un film/documentar magnific.

[102 et 03.09.2005

OPERA
La flûte enchantée (pour enfants)

Lieu:
Théâtre du Jorat, Mézières

Mémo:
En avant-première de l’année Mozart.

Pour la rentrée, le Studio International de Zurich et le Théâtre du Jorat vous offrent de faire découvrir l’opéra à vos enfants en assistant à une représentation de "La flûte enchantée pour enfants".

Pour saluer l’année Mozart, l’Opéra de Zurich à décidé de réaliser 10 versions de La flûte enchantée, dans les langues les plus parlées de la planète. L’ensemble de ces versions sera enregistré sur DVD et disponible dès janvier 2006. Pour la version française (récitatifs), l’Opéra de Zurich a choisi le Théâtre du Jorat. C’est ainsi qu’en septembre, nous accueillerons cette "flûte enchantée pour enfants" (version réduite à un peu plus d’une heure).

Pour permettre à chacun de faire découvrir l’opéra à ses enfants (ou petits-enfants, neveux ou voisins!), nous lançons, grâce au soutien de nos partenaires, une formule originale: la gratuité totale pour les enfants! Vous payez votre (vos) place(s) adulte(s) et vous emmenez vos enfants gratuitement!

Durée: un peu plus d’une heure

[2Nyon e la ţară, fără prea multe dubii, casa noastră fiind chiar în mijlocul unei vii