Prima pagină > Ştiri > Week-end mai lung

Week-end mai lung

o semi-extracție forțată

Marţi 17 mai 2005, de Valentin Murariu

Week-end-ul care a trecut a fost unul lung din cauză Cincizecimilor după calendarul bisericilor creştine ale locului: luni 16 mai a fost liber.

Sambăta a fost normal: cumpărături şi curăţenie. Eu am primit de la Corina două perechi de pantofi de la un magazin care făcea reduceri la jumătate. Radu a primit şi el, pe gratis şi de la acelaşi magazin de pantofi, o pereche de pantofiori sport.

Duminică a fost frumos şi am ieşit cu copii la McDonald şi după aceea la Signal de Bougy. Copiii s-au amuzat in compania unei aglomeraţii de copii care mi-a adus aminte de ştrandul "3 ligheane" din Drumul Taberei pe vremea vacanţelor şcolare de vară. Radu a căzut in balta cu mormoloci şi după aceea alerga doar in chiloţei prin iarba parcului - spre deliciul nostru, părinţii lui.

Luni a ploat cu nădejde şi am hotărat să revedem un complex de expoziţii de fluturi şi animale exotice reunit sub numele Papiliorama. Miruna a fost entuziasmată de fluturii care zburau pe langă ochii ei şi dădea din maini exact ca şi ei. Radu şi cu Ioana au făcut două ture in zone cu animale mai bizare - dintre care un şarpe Anaconda şi nişte lilieci au făcut toţi banii.

La intoarcere acasă am ieşit cu Ioana cu bicicleta. La caţiva km de casă am văzut o cireadă de vaci foarte aproape de dumeagul pe care mergeam noi. Din păcate Ioana s-a uitat spre ele mai mult decat trebuia, a alunecat pe asfalt şi a căzut de pe bicicletă. Nimic sangeros, dar s-a lovit la gură şi un dinte de lapte se clatină mai tare decat oricand. S-ar putea să fie primul ei dinte căzut ...

Ioana a dat cu ocazia acestei căzături dovada cat de curajoasă este: nu a plans aproape de loc şi după ce am ajuns la o fantană unde am spalat-o am chemat-o pe Corina să o ducă inapoi acasă cu maşina pentru ca ii tremurau picioarele. I-am explicat ca creieraşul ei i-a făcut o injecţie cu adrenalină şi că de aceea picioarele ei tremură fără ca ea să vrea aşa ceva. Eu m-am intors acasă cu bicicleta şi i-am oferit o mică floare ca o dovadă a aprecierii mele pentru curajul şi maturitatea de care a dat dovadă. Corina i-a oferit lapte şi gheaţă rece ca să ii dezumfle buziţa cea tumefiată.

Toată lumea a dansat şi s-a jucat după aceea. Radu, tachinat de sora lui care i-a pus o jucărie pe o comodă, aproape a reuşit să se urce din alergătură pe această comodă - ocazie cu care comoda s-a aplecat periculos, fiind pe care să le cadă Ioanei şi Mirunei in cap.