Week-end-uri

, by  Valentin Murariu

Hehe, când te plimbi nu mai este şi timp de scris pe net. Aşadar, un mic rezumat pentru ultimele două week-enduri:

- duminică 20 august am făcut o plimbare la grotele de la Vallorbe, sit în care putem admira cum un râu a săpat numeroase caverne într-un sol de tip carstic. Am văzut şi o mică colecţie de minerale - cert este că după ce am văzut mineralele, capul meu parcă era făcut din tărâţe, probabil că vibraţiile lor nu mi-au făcut prea bine. După aceea am fost la o crescătorie de păstrăvi unde ne-am jucat de-a prinsul peştilor cu undiţa - fără prea mare succes, noi bănuim pentru că peştii erau deja prea ghiftuiţi :-)
- sâmbătă 26 august am făcut un mare tur prin Elveţia centrala: Nyon, Lausanne, Martigny, Sion, Sierre, Lötschberg [1], Spiez, Interlaken, Thun, Berna, Solothurn, Grenchen, Bienne, Neuchatel, Yverdon, Lausanne, Nyon. Ne-am şi dat jos din maşină un pic - am făcut un lung picnic la marginea lacului lângă Interlaken - mai precis la Faulensee.
- duminică 27 august am sărbătorit ziua unui băieţel la veşnicul loc de plimbare Signal de Bougy. În timp ce jos în vale ploua cu nădejde, sus la munte era foarte frumos şi copiii s-au jucat cu plăcere.

[1aici ne-am urcat cu maşina în trenul special prevăzut cu vagoane pentru traversarea Alpilor prin tunel