Prima pagină > Ştiri > Week-end-uri

Week-end-uri

Duminică 27 august 2006, de Valentin Murariu

Hehe, cand te plimbi nu mai este şi timp de scris pe net. Aşadar, un mic rezumat pentru ultimele două week-enduri:

 duminică 20 august am făcut o plimbare la grotele de la Vallorbe, sit in care putem admira cum un rau a săpat numeroase caverne intr-un sol de tip carstic. Am văzut şi o mică colecţie de minerale - cert este că după ce am văzut mineralele, capul meu parcă era făcut din tăraţe, probabil că vibraţiile lor nu mi-au făcut prea bine. După aceea am fost la o crescătorie de păstrăvi unde ne-am jucat de-a prinsul peştilor cu undiţa - fără prea mare succes, noi bănuim pentru că peştii erau deja prea ghiftuiţi :-)
 sambătă 26 august am făcut un mare tur prin Elveţia centrala: Nyon, Lausanne, Martigny, Sion, Sierre, Lötschberg [1], Spiez, Interlaken, Thun, Berna, Solothurn, Grenchen, Bienne, Neuchatel, Yverdon, Lausanne, Nyon. Ne-am şi dat jos din maşină un pic - am făcut un lung picnic la marginea lacului langă Interlaken - mai precis la Faulensee.
 duminică 27 august am sărbătorit ziua unui băieţel la veşnicul loc de plimbare Signal de Bougy. În timp ce jos in vale ploua cu nădejde, sus la munte era foarte frumos şi copiii s-au jucat cu plăcere.


[1aici ne-am urcat cu maşina in trenul special prevăzut cu vagoane pentru traversarea Alpilor prin tunel