Dare de seamă pentru mini-vacanţă

, by  Valentin Murariu

Hehe, ce bine a fost ...

Hai să vedem cum am petrecut timpul:
- vineri Ioana cu Radu s-au dus la copii Nicole, Corina la Geneva, Jeni a facut o sesiune de călcat [1] iar eu cu Miruna am dormit pe înfundate. Seara am fost cu Corina la cinema şi am văzut un film romantic, The Lake House (2006), film despre care am cuvinte de laudă nu numai pentru povestea de dragoste dar şi pentru scenariul în sine, un pic fantastic şi cu dese referinţe la povestea lui Jane Austen numită Persuasion.
- sâmbătă Corina cu Jeni şi copii au ieşit la cumpărături. Până au venit ele înapoi, eu am dat cu aspiratorul şi am făcut ordine, impresionând-o pe Jeni cu diferenţa dintre înainte şi după. După amiaza am dormit copios, iar seara la ora 19 am ieşit la o plimbare la marginea lacului la Nyon care s-a prelungit târziu în noapte, spre deliciul Ioanei - foarte dornică de aventuri.
- duminică ne-am sculat când s-a crăpat de 11. Am mâncat şi după aceea ne-am repezit la vapor şi am traversat lacul de la Nyon la Geneva - de data asta spre încântarea Mirunei, care a fost fascinată de traversare, dar şi de priveliştea imensului motor cu aburi care era vizibil de pe punte. La Geneva am mâncat la pizzeria Mollino din place Molard. La întoarcere am folosit trenul.
- Luni copii au stat cu Jeni şi s-au plimbat la Nyon. Eu cu Corina am plecat la Geneva, cu maşina - ceea ce este o idee nefericită în general, dar de data aceasta am remarcat ca a fost chiar mai rău decât de obicei - 20 de km făcuţi într-o oră şi zece minute. La Geneva am cutreierat prin magazine - solduri peste tot ! iar noi am profitat şi ne-am cumpărat plapumă de fulgi şi perne noi. Şi două tigăi noi, în plus :-) . Seara am fost cu Ioana şi Lauriane la plimbare cu bicicleta în jurul Nyon-ului; am făcut o pauză la lac şi fetele au ’căzut’ în lac [2].. După aceea am văzut Snatch. (2000), film extrem de apropiat de mai vechiul article 339 - Jeni s-a dus destul de repede la culcare, un pic cam scârbită de violenţă filmului.
- Marţi - vizită de la un cuplu de români: A. şi V. Pregătit casa şi meniul cum se cuvine, în timp ce Jeni a plimbat copiii la Prangins. Cum a început să plouă m-am dus să-i recuperez pe Jeni şi pe copiii cu maşina, ocazie cu care mi-am dat seama că maşina e cam plină de firmiturile de la ... hmmm, nici nu se mai ştie de când. Am dat repede cu aspiratorul în maşina. Vizita a fost scurtă, căci cei doi invitaţi se grăbeau spre aeroport. După ce am strâns masa, am plecat cu Jeni la plimbare la Morges. Seara ne-am întors la Nyon la ora 21, adică la la timp pentru o masă frugala urmată de o fugă scurtă până la lac unde am văzut focul de artificii organizat cu ocazia zilei naţionale a Elveţiei.

[1rufe

[2le-am ajutat eu un pic, dar nici nu am văzut vreo urmă de neplăcere în ochişorii lor vioi